10. - 14. JULIJ - ARENA STOŽICE

O kampu

Zmajčkov košarkarski kamp bo letošnje poletje že petič zapored združeval ljubitelje košarke.. Leta 2014 se nam je pridružilo 42 otrok, naslednje leto 68, v letu 2016 smo gostili 97 malih košarkarskih navdušencev, julija 2017 pa kar 139! Letos pričakujemo še večjo udeležbo deklic in dečkov, ki že imajo nekaj košarkarskega znanja pa tudi popolnih začetnikov.

Otroci so razporejeni v skupine glede na njihovo starost, predznanje in sposobnosti. Treningi potekajo skupinsko in individualno ter vsebujejo košarkarske, atletske in koordinacijske vaje. Obisk kopališča Vodno mesto Atlantis sredi tedna je namenjen sprostitvi in regeneraciji. Zadnji dan je namenjen zaključnemu dogodku, kjer otroci pred starši, prijatelji in drugimi povabljenci pokažejo kaj vse so se naučili v košarkarsko obarvanem tednu, ekipe pa tudi med seboj pomerijo moči.

Zmajčkov košarkarski kamp stremi k načelu, da je učenje in piljenje osnov košarke bolj pomembno od rezultata. Trend zadnjih let, da se pri delu z otroci gleda bolj na rezultatske uspehe kot na sam razvoj, ni dober niti za otroke, niti za košarko. Žal tudi veliko staršev pade pod ta vpliv in želijo s svojimi otroci prehitevati čas. V Zmajčkovem košarkarskem kampu se vse vrti okoli osnov, zato je tudi napredek izreden. Nismo kamp s tisoč aktivnostmi: nogometom, lokostrelstvom, risanjem, plesom itd. Naš program je usmerjen v košarkarsko izobraževanje otrok. 5 dni po 9 ur dnevno otroke usmerjamo in motiviramo v učenje košarkarskih veščin.

Starši boste košarkarsko obarvane dogodivščine svojih otrok lahko spremljali preko družbenega omrežja Facebook, kjer bomo dnevno objavljali slike dogajanja.

POVEZAVA NA FACEBOOK STRAN ZMAJČKOV KOŠARKARSKI KAMP

TERMIN IN LOKACIJA
Športni center Stožice, Vojkova 100, 1000 Ljubljana
Začetek: torek, 10. julij, registracija ob 8:00 
Zaključek: sobota, 14. julij ob 13:00 (zadnji dan organiziramo Dan odprtih vrat, kar pomeni, da vsi udeleženci lahko povabijo svoje prijatelje k sodelovanju v vseh aktivnostih med 8:00 in 11:00 uro)

Glavni del vsakodnevnega programa poteka med 8:00 in 15:30 uro, trenerji pa so na voljo tudi med 7:00 in 8:00 zjutraj ter med 15:30 in 16:00.

Zaključna tekma (vabljeni starši in prijatelji): 14. julij ob 11:00, ŠRC Stožice (parkiranje v garaži 5)

PROGRAM
Program je primeren za deklice in dečke. Otroke razporedimo v skupine glede na njihovo predznanje. Treningi potekajo skupinsko in individualno ter vsebujejo košarkarske, atletske in koordinacijske vaje. Obisk kopališča Vodno mesto Atlantis sredi tedna je namenjen sprostitvi in regeneraciji, medtem ko zadnji dan Kampa udeleženci svoje znanje predstavijo na zaključnih tekmah pred svojimi navijači.

TRENERSKA EKIPA IN GOSTJE
Posamezen trener vodi manjšo skupino (7 – 9 otrok), zato se lahko vsakemu udeležencu maksimalno posveti. Obiski znanih trenerjev, profesionalnih igralcev in igralk klubov iz Evrope in NBA daje Zmajčkovemu kampu dodatno prepoznavnost in kvaliteto, otrokom pa dodaten zagon za vadbo. Gostje in trenerji z otroci delijo tudi dragocene nasvete o tem, kaj morajo storiti, da bodo uresničili zastavljene cilje.

PREHRANA
Otroci morajo zajtrkovati doma. Ob 9:30 jim ponudimo sadno malico, ob 12:00 topel obrok in ob 14:30 prigrizek. Med obroki otroci ne smejo zapuščati kampa.
Prehrano lahko prilagodimo tudi otrokom z alergijami.

OBVEZNA OPREMA 
Otroci morajo biti športno oblečeni v kratke hlačke in majice ter imeti primerno obutev. Pripomočki za spenjanje daljših las so obvezni.

Vsi udeleženci kot darilo prejmejo košarkarsko žogo primerne velikosti, dvobarvni košarkarski dres in flaško za vodo.

ZDRAVSTVENA OSKRBA
Lažje poškodbe (odrgnine ipd.) bomo oskrbeli na lokaciji. Za povezavo z reševalci bomo zadolžili sodelavca, ki bo v primeru poškodb udeleženca tudi odpeljal v bližnji zdravstveni dom.
Vsak od udeležencev mora imeti s seboj potrjeno zdravstveno izkaznico. 
Vadba na kampu je na lastno odgovornost.

PRIJAVA
Število prostih mest: 180
Starost in spol otrok: 7 – 13 let, deklice in dečki (rojeni leta 2005 in mlajši)

CENA KAMPA​

Plačana do vključno 31.5.2018125 EUR
Plačana med 1.6. in 30.6.2018135 EUR
Zadnji dan prijav: 30.6.2018 (oziroma odvisno od zasedenosti kapacitet)

Če ste otroka prijavili v oba tabora (Zmajčkov košarkarski kamp in Tabor OKŠ Savudrija), je prijavnina na Zmajčkov kamp 2018:
Plačana do vključno 31.5.2018115 EUR
Plačana med 1.6. in 30.6.2018125 EUR