Gregor Hafnar


Vloga: Pomočnik trenerja

Eden izmed dveh nekdanjih košarkarjev Petrol Olimpije, ki jih lahko v tekmovalni sezoni 2018/19 najdemo na klopi ljubljanskega moštva, je Gregor Hafnar, ki se je klubu pridružil v poletnih mesecih leta 2018.

Trenerska kariera Gregorja Hafnarja je v tem trenutku še zelo mlada, kljub temu pa se na klopi Petrol Olimpije ni znašel popolnoma brez izkušenj. Svojo pot ob igrišču je Hafnar začel kot glavni trener ljubljanske Ilirije, ki je takrat še nastopala v nižjih slovenskih liga, pot pa ga je nato vodila v Helios Suns, Komendo in Slovan, nazadnje pa je deloval v Hrastniku. Izkušnje je nabiral tudi kot del strokovnega štaba slovenske moške članske B reprezentance, kjer je deloval kot pomočnik glavnemu trenerju, zdajšnjemu selektorju slovenske moške članske reprezentance, Radovanu Trifunoviću.

Še manjša zanimivost: Ko je slovenska moška reprezentanca U20 na evropskem prvenstvu leta 1998 v italijanskem Trapaniju osvojila drugo mesto, je bil Hafnar eden izmed košarkarjev, ki jih je takrat vodil ravno zdajšnji glavni trener Petrol Olimpije, Zoran Martić. V svoji karieri je Hafnar zbral sedem uradnih nastopov za slovensko moško člansko reprezentanco, v sezoni 1997/98 pa bil eden izmed ključnih igralcev takratne Union Olimpije.